› blog

Revista de farmacognozie: „Cuminum cyminum și Carum carvi: o actualizare”.

Pas d'image

Revista de farmacognozie: „Cuminum cyminum și Carum carvi: o actualizare”.

Cele mai multe vizite încep cu măsurarea și cântărirea bebelușului pentru a vedea cum se compară cu alți nou-născuți. Medicul trasează aceste cifre pe o diagramă de creștere, făcându-le un punct de referință de utilizat în timpul vizitelor ulterioare pentru a urmări progresul de creștere al bebelușului. Ar trebui să nu ezitați să adresați medicului întrebări pe care le aveți sau să împărtășiți preocupările legate de copilul dumneavoastră.

Examenul fizic. În timpul primei vizite a bebelușului dvs., medicul îi examinează în timp ce sunt complet dezbrăcați pentru semne de ceva ieșit din comun. Alte elemente ale unui examen fizic includ de obicei un examen oftalmologic, verificarea pulsului și bătăilor inimii copilului, verificarea cordonului ombilical și examinarea șoldurilor copilului.

Teste de screening. Dacă ați născut într-un spital, personalul ar fi trebuit să efectueze teste de screening care să verifice probleme cu:  

Metabolism, inclusiv orice probleme cu orice enzime lipsă sau enzime care ar putea să nu funcționeze corect. Hormoni, inclusiv asigurarea faptului că bebelușul dumneavoastră produce nivelul corect de hormoni în tiroida și glanda suprarenală. Hemoglobina, inclusiv anomalii ale celulelor sanguine ale bebelușului. Tulburări medicale, cum ar fi fibroza chistică, bolile de inimă, pierderea auzului și galactozemia.

Medicul dumneavoastră poate efectua din nou testele de screening dacă este necesar. Medicii efectuează de obicei un test de auz în timpul fiecărei verificări de sănătate a sugarului. 

Imunizări. Medicul dumneavoastră ar trebui să administreze toate vaccinurile recomandate pentru diferite stadii ale dezvoltării copilului dumneavoastră. Îți protejează copilul de boli care ar putea cauza probleme grave.  

Etape verificate în timpul examenelor de sănătate pentru bebeluși

În timpul controalelor bebelușului, medicii caută bebeluși să atingă anumite markeri în funcție de vârsta lor. Mai jos este o prezentare generală a ceea ce verifică adesea în diferite etape. 

A continuat

3-5 zile. Medicii caută bebeluși să mănânce atunci când le este foame, de obicei la fiecare una până la trei ore. Puteți cere sfaturi despre alăptare sau recomandări de formule pentru sugari, dacă se pare că copilul dumneavoastră are probleme cu cele pe care le oferiți. Ar trebui să producă un anumit număr de scutece umede și murdare în fiecare zi. 

Majoritatea nou-născuților dorm până la 20 de ore pe zi. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă observați modele neobișnuite în ceea ce privește mișcările intestinale sau obiceiurile de somn ale bebelușului.

Bebelușii de la această vârstă încep să observe fețele și să răspundă la sunete. Ei își mișcă brațele și picioarele și încearcă să ridice capul pentru o clipă când sunt așezați pe burtă. Nou-născuții ar trebui să manifeste instincte cum ar fi înrădăcinarea pentru un sân sau mamelon de biberon și strângerea unui deget în palmă. 

O luna. Bebelușul ar trebui să mănânce de până la 12 ori pe zi. Este obișnuit să vezi variații în mișcarea intestinală a unui copil. Ei pot merge cu câteva zile înainte de a avea unul. Bebelușii hrăniți cu formule au de obicei una pe zi, în timp ce cei care alăptează pot avea trei sau mai multe. 

Bebelușii pot dormi puțin mai puțin, doar 14 până la 17 ore, inclusiv somnul de somn. Bebelușii ar trebui să se concentreze mai mult pe obiecte și să reacționeze mai mult atunci când aud sunete. 

Patru până la șase luni. Bebelușii ar trebui să-și primească nutrienții din lapte praf sau lapte matern și să aibă mișcări intestinale regulate. Spuneți medicului dumneavoastră dacă copilul dumneavoastră pare să aibă probleme cu scaunele. Bebelușul poate avea doar două până la trei pui de somn pe zi și poate dormi până la 16 ore noaptea. 

Bebelușii încep adesea să zâmbească, să râdă și să râdă la patru luni. Puteți observa că își încrucișează mâinile peste piept sau încearcă să se apuce de obiecte. Alte repere tipice în această etapă includ demonstrarea controlului asupra capului atunci când sunt într-o poziție așezată și sprijinirea cu brațele atunci când sunt așezate pe burtă. De asemenea, pot să-și apuce degetele de la picioare sau să înceapă să crească dinți în jurul a șase luni. 

Noua luni. Este posibil să observați că se schimbă consistența mișcărilor intestinale ale bebelușului dvs. pe măsură ce încep să consume mai multe tipuri de alimente solide. Copilul ar trebui să doarmă în continuare în jur de 12 până la 16 ore în fiecare zi. Ei pot începe să arate semne de vorbire de bază și de înțelegere a cuvântului „nu”. 

A continuat

De obicei, bebelușii prostect sunt capabili să stea în picioare fără niciun alt sprijin și pot începe să se ridice într-o poziție în picioare sau chiar să folosească mobilier pentru a „plimba” prin cameră. 

Doisprezece luni. Dacă bebelușul tău bea formulă și nu are probleme cu lactoza, ar trebui să fie bine să treacă la lapte de vacă. Puteți continua să alăptați bebeluși dacă doriți. Copilul tău de un an poate folosi cuvinte simple și arată capacitatea de a urma comenzile de bază care implică un singur pas. Este posibil ca aceștia să meargă fără asistență și să se bucure de interacțiunea cu tine prin jocuri precum „peek-a-boo” sau „patty cake”.

Referință medicală WebMD Analizat de Dan Brennan, MD pe 16 martie 2021

Surse

RESURSE:

Academia Americană de Pediatrie: „Programul AAP al vizitelor de îngrijire a copilului”.

KidsHealth: „Îngrijirea medicală și copilul dumneavoastră de 1 până la 3 luni”.

KidsHealth: „Teste de screening pentru nou-născuți”.

Sănătatea copiilor: "Controlul copilului dumneavoastră: 1 lună.”

KidsHealth:  „Controlul copilului dumneavoastră: 1 an (12 luni).”

KidsHealth: „Controlul copilului dumneavoastră: 3 până la 5 zile.”

KidsHealth: „Controlul copilului dumneavoastră: 4 luni.”

KidsHealth: „Controlul copilului tău: 9 luni.”

MyHealthfinder: "Elementele de bază: vizitele pentru copilul bine."

Sf. Luca: "Controlul de sănătate a bebelușului: 6 luni."

Sf. Luca: "Controlul de sănătate a bebelușului: 9 luni."

Spre sfârșitul sarcinii, probabil că ești obosită și gata să-ți cunoști copilul. Probabil ți s-au oferit tot felul de sfaturi despre diferite moduri de a-ți porni travaliul. Pe măsură ce vă apropiați sau chiar depășiți data scadentă, ați putea fi tentat să încercați unele dintre ele. Unele metode la domiciliu de inducere a travaliului pot fi periculoase, dar cele mai multe sunt pur și simplu ineficiente. O metodă obișnuită sugerată pentru inducerea travaliului este consumul de ceai de chimen, dar nu există dovezi științifice că orice ceai de plante se va grăbi la începutul travaliului.

Un studiu efectuat pe șoareci a arătat că unele plante, inclusiv chimenul, au produs contracții în țesutul uterin. Cu toate acestea, contracțiile nu au fost la fel de puternice precum contracțiile produse de oxitocină și nu au fost menținute. 

Deși aceste studii nu au fost făcute pe femei însărcinate, există îngrijorarea că chimionul poate provoca crampe, travaliu prematur sau chiar avort spontan. Semințele de chimion au și proprietăți abortive, ceea ce înseamnă că pot provoca avort.

Dacă sperați să utilizați un remediu la domiciliu pentru a induce travaliul, ar trebui să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că este sigur pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră. 

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de chimen

Chimenul are o varietate de beneficii pentru sănătate: 

Ajută la tratarea diabetului Scade colesterolul Protejează sistemul nervos central Crește nivelul de estrogen Ajută la îmbunătățirea sănătății gastrointestinale

Chimenul are și alte proprietăți utile: 

Proprietăți antioxidante, care previn deteriorarea celulelor prin oxidare Proprietăți antimicrobiene și antifungice, care ucid microorganismele dăunătoare din organism Proprietăți anticancerigene, care ajută la prevenirea cancerului Proprietăți diuretice, care cresc cantitatea de apă și sare care lasă organismul în urină Proprietăți imunomodulatoare, care reglează sistemul imunitar

Deși au fost efectuate multe studii, a fost dificil pentru cercetători să determine ce compuși din chimen sunt responsabili pentru care rezultate, așa că este nevoie de mai multe cercetări. 

Deși probabil că nu ar trebui să fie folosit pentru a induce travaliul, semințele de chimen sunt utilizate pe scară largă în bucătăria mexicană, indiană și din Orientul Mijlociu. Sunt o sursă bună de fier, mangan, cupru, calciu, magneziu, tiamină și fosfor. Deoarece sunt bogate în fier, sunt utile pentru furnizarea de energie și pentru funcționarea sistemului imunitar. Chimenul poate preveni cancerul și poate ajuta la digestie.  

Pentru a profita de beneficiile pentru sănătate ale chimenului, cel mai bine este să folosiți semințele mai degrabă decât pulberea. Semințele pot fi măcinate cu un mojar și un pistil pentru a face pulbere după cum este necesar. Acest lucru îl va ajuta să-și păstreze aroma. Chimenul praf și semințele trebuie păstrate într-un borcan de sticlă sigilat, într-un loc răcoros și întunecat. Pudra de chimen se va păstra timp de șase luni, în timp ce semințele de chimen vor rezista un an. Chimenul poate fi savurat sub formă de ceai sau îl puteți folosi pentru a aroma legume, leguminoase sau carne. 

A continuat

Este ceaiul de chimion sigur în timpul sarcinii?

Nu există informații științifice despre siguranța ceaiului de chimen în timpul sarcinii sau alăptării. În medicina tradițională tunisiană, chimenul a fost folosit pentru a induce avorturi. Unii practicieni sfătuiesc să nu folosească chimen în timpul sarcinii. Cu toate acestea, unii nu listează chimionul ca o plantă care ar trebui evitată în timpul sarcinii. Ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră dacă este sigur să utilizați chimen în timpul sarcinii. 

Referință medicală WebMD Evaluat de Dan Brennan, MD pe 05 martie 2021

Surse

SURSE:

Sănătate Beth Israel Lahey: "Plante medicinale și suplimente de evitat în timpul sarcinii și alăptării."

Cercetare și terapie biomedicală: "Chimen (Cuminum cyminum L.): O revizuire a etnofarmacologiei, fitochimiei sale."

Drugs.com: "Chimion."

Jurnalul Internațional de Științe și Cercetare Farmaceutică: "Ierburi în sarcină și alăptare: o evaluare de revizuire."

Jurnal de farmacognozie și fitochimie: "Influența condimentelor obișnuite din bucătărie, cum ar fi ajwain, chimen, mărar, schinduf și papaya asupra comportamentului contractil al fâșiilor izolate de țesut uterin de șoarece."

Revizuirea farmacognoziei: "Cuminum cyminum și Carum carvi: O actualizare."

Centrul medical UT Southwestern: "Adevărul despre modalitățile „naturale” de a induce travaliul."

WHFoods.org: "Semințe de chimen."

Spre surprinderea și supărarea bonei ei, Betsy Davidson, acum în vârstă de puțin mai mult de 2 ani, a fost pregătită complet la olita până la prima ei aniversare.

Și Betsy nu este singurul copil mic care renunță la scutece pentru a deschide toaleta. Un grup din ce în ce mai mare de părinți accelerează procesul de pregătire a toaletei și își învață copiii să folosească olita înainte ca aceștia să meargă, să vorbească sau chiar să împlinească 2 ani.

"Am început să o antrenez pe Betsy la opt luni pentru că avea mișcări intestinale foarte regulate. O hrănesc, o puneam jos și făceam un duș, iar când ieșeam de la duș avea caca în scutec," Mama lui Betsy, Emily Jean Davidson, MD, MPH, medic curant la Spitalul de Copii din Boston, spune WebMD. Când Davidson a început să simtă că formarea timpurie a toaletei era posibilă pentru fiica ei, ea a făcut cercetări și a contactat un grup nonprofit numit Diaper-Free Baby, care cuprinde 77 de grupuri locale din 35 de state care promovează și învață părinții interesați metoda de comunicare prin eliminare, cum ar fi: Davidson.

"Dădaca mea a crezut că suntem nebuni că am încercat asta," ea spune. "Dar, după câteva luni, când Betsy avea în jur de 1 an, bona a spus: „Plângea și se înroșește și se înroșește, așa că am pus-o pe olita, a făcut caca și apoi a fost fericită”."

Davidson i-a explicat bonei ei că Betsy chiar îi semnala că trebuie să plece. Acest proces semnal/răspuns este cheia antrenamentului timpuriu la olita. Mamele ca Davidson pur și simplu răspund diferit la indicii și își duc copilul la toaletă — în loc de masa de înfășat.

Pentru cei Davidson, metoda a funcționat. "Am avut o experiență foarte pozitivă," ea spune. "Odată ce am început, au fost poate de 10 până la 20 de ori când a trebuit să schimbăm un scutec pentru caca. Ea a devenit destul de constant uscată în jur de 16 luni."

Recunoașterea indiciilor

Cunoscută sub numele de comunicare prin eliminare, un astfel de antrenament timpuriu la olita se bazează pe capacitatea părinților de a citi și de a recunoaște semnele pe care bebelușul lor trebuie să le elimine – la fel cum ar fi dacă copilul lor ar fi obosit sau înfometat. Semnele de mișcare a intestinului sau urinare iminentă pot include expresia facială, mormăitul și aplecarea. Avocații sugerează că un astfel de antrenament timpuriu la toaletă îmbunătățește interacțiunea și comunicarea dintre părinți și bebeluși, previne erupția cutanată de scutec, evită luptele asociate cu schimbarea scutecului, economisește bani pe scutece și este mai bună pentru mediu – deoarece 22 de miliarde de scutece de unică folosință ajung să înfunde gropile de gunoi. în SUA în fiecare an. Detractorii, totuși, au propriile lor rezerve cu privire la această practică – și anume că mușchii unui copil pur și simplu nu sunt suficient de dezvoltați pentru antrenamentul la toaletă înainte de a împlini 2 ani.

A continuat

Dar "în ceea ce privește comunicarea, comunicarea prin eliminare este mai bună pentru că copilul învață să înțeleagă ce se întâmplă cu corpul lui și își dă seama că dacă te anunță, poți face ceva în privința asta," spune Davidson. "Există, de asemenea, mai puține erupții cutanate pentru scutec, deoarece nu stau în caca."

Davidson compară comunicarea prin eliminare cu modul în care părinții îi învață pe copii să mănânce. "Cum știm când un copil trebuie să se hrănească? Avem doar un simț și îi hrănim," ea spune.

"Există o logică bună a metodei de comunicare prin eliminare," este de acord cu Leslie Rubin, MD, medic pediatru la Scoala de Medicina Morehouse si la Scoala de Medicina a Universitatii Emory, ambele din Atlanta. "Dacă devii conștient și sensibil la ceea ce fac cei mici, poți răspunde în consecință. S-ar putea să nu fie absolut pentru că, la fel ca în cazul hrănirii, uneori nu puteți hrăni un copil când este timpul să îl hrăniți, deoarece din orice motiv, ați putea fi distras."

Când să se antreneze la olita

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, nu există o vârstă potrivită pentru a antrena un copil la toaletă. Pregătirea pentru a începe antrenamentul la toaletă depinde de fiecare copil, afirmă grupul. Dar nu este recomandat să începeți înainte de vârsta de 2 (24 de luni), deoarece abilitățile de pregătire și dezvoltarea fizică de care are nevoie copilul dumneavoastră apar între vârsta de 18 luni și 2,5 ani. În timp ce practica poate suna ca o relativă erezie în SUA, este adoptată în cel puțin 75 de țări, inclusiv India, Kenya și Groenlanda.

Acest tip de comunicare de eliminare "are loc în culturi în care există un grad mai mare de intimitate între părinți și sugari," spune Rubin. "Dacă într-adevăr, ceea ce vorbesc este să învețe să citească semnalele bebelușilor, este minunat pentru că nu există nicio îndoială că bebelușul va avea semnale atunci când va trebui [să meargă la baie]."

Nu asa de repede…

"Evident, ar fi grozav ca copiii să învețe să folosească toaleta până la vârsta de 1 ani," subliniază Andrea C.S. McCoy, MD, directorul medical la Temple Pediatric Care din Philadelphia. "Din păcate, mușchii și nervii lor nu sunt suficient de maturi pentru a fi capabili să rețină în mod constant urina și scaunul, să se relaxeze pentru a permite evacuarea spontană și scaunul și să recunoască nevoia de a „mergi”."

A continuat

McCoy spune că cea mai mare preocupare a ei sunt așteptările nerealiste pe care le poate avea părintele, precum și potențialul de lupte în jurul unei probleme pe care în cele din urmă doar copilul o poate controla. "La copiii mai mari, vedem reținere voluntară care duce la constipație, murdărire inadecvată și disfuncții de evacuare dacă sunt presați să învețe toaleta înainte de a fi gata," îi spune ea pentru WebMD. "Aceleași dificultăți sunt probleme potențiale pentru copilul sub 1 ani."

Un studiu recent în Pediatrie a arătat că vârsta medie pentru terminarea toaletei la fete este de aproximativ 32 de luni, iar la băieți este de aproximativ 35 de luni. "Cred că există subgrupuri în cadrul populației care realizează cu succes toaleta la vârste mai fragede (18-24 de luni), dar tendința continuă să fie între 2 și 3 ani," ea spune. "Cu o generație în urmă, cred că a existat aceeași forță pentru antrenamentul timpuriu, dar ca și în multe lucruri, pendulul se balansează."

In timp ce "este bine să expuneți copilul la toaletă și să stabiliți o rutină, să fiți neutru în ceea ce privește așteptările," sfătuiește ea. "Cu alte cuvinte, fără presiune pentru a performa, fără stres în jurul ei și este în regulă să renunți și să încerci din nou când copilul este mai mare."Commentaire

Bon plan
O'Wano Lagune Publié le 01.03.2021

O’WANO LAGUNE – RESTAURANT AFRICAIN

Situé dans la commune de Bingerville à Abidjan, l'espace O'WANO Lagune vous accueillera dans un lieu atypique. O'WANO lagune, séduit par sa beauté aux couleurs…

Lire la suite
Recevez toute l’actualité

Inscrivez-vous à la Newsletter du Journal de Bangui et recevez gratuitement toute l’actualité

Agenda
  • Il n'y a aucun évènements à venir.
Voir tout l’agenda
Retour en haut