› healthblog

A i mbulon Medicare implantet penile?

Pas d'image

A i mbulon Medicare implantet penile?

Origjinali Medicare dhe Medicare Advantage mbulojnë një implant penile nëse një mjek beson se është i nevojshëm mjekësor. Mund të ketë kosto jashtë xhepit për t’u marrë parasysh.

Implanti e bën penisin të ngritur, gjë që i mundëson personit të ketë seks depërtues. Ndërsa komuniteti mjekësor e shikon operacionin si zgjidhjen e fundit, mjekët mund të rekomandojnë së pari trajtime të tjera.

Ky artikull diskuton mbulimin e Medicare për implantet penile dhe shqyrton shkaqet e mundshme të mosfunksionimit ngrerë (ed). Ai gjithashtu shikon trajtime të tjera ED dhe se si Medicare mund t’i mbulojë ato.

Ne mund të përdorim disa terma në këtë pjesë që mund të jenë të dobishme për të kuptuar kur zgjidhni planin më të mirë të sigurimit:

 • Zbritshme: Kjo është një shumë vjetore që një person duhet Kaloni nga xhepi brenda një periudhe të caktuar kohore para se një sigurues të fillojë të financojë trajtimet e tyre.
 • Sigurimi i monedhave: Kjo është një përqindje e një kosto trajtimi që një person do t’i duhet të vetë-financojë. Për Medicare Part B, kjo arrin në 20%.
 • Përpjekja: Kjo është një shumë fikse e dollarit që një person i siguruar paguan kur merr trajtime të caktuara. Për Medicare, kjo zakonisht vlen për ilaçet me recetë.
 • Medicare origjinale

  Mbulimi i implanteve të penisit zakonisht bie nën Pjesën B për shkak të procedurës që ndodh në një mjedis ambulant.

  Pjesa B Costs

  Kostot përfshijnë një monedhë 20% pasi një person të ketë paguar zbritjen e tij vjetore.

  Në 2021, Pjesa B zbritet është 203 dollarë.

  Medicare Advantage

  Kompanitë private të sigurimeve shëndetësore administrojnë planet e avantazhit Medicare, të cilat janë një alternative për Medicare origjinale. Këto plane përfshijnë të gjitha përfitimet e pjesëve A dhe B, përfshirë ato që lidhen me implantet e penisit.

  Kostot e avantazhit të Medicare

  Kostot e planeve të avantazhit të Medicare përfshijnë zbritjet, kompensimet dhe sigurimin e monedhave, të gjitha këto ndryshojnë në varësi të ofruesit të planit.

  Ndërsa këto kosto ndryshojnë, një person mund të dëshirojë të flasë me ofruesin e planit të tyre për atë që shpenzimet të presin përpara se të pësojnë një procedurë.

  Medigap

  Medigap është sigurimi shtesë i Medicare që është në dispozicion të dikujt me Medicare origjinale. Ajo paguan 50-100% të kostove jashtë xhepit të pjesëve A dhe B, përfshirë ato për një implant penile.

  në lidhje me mosfunksionimin ngrerë

  ed, të cilin njerëzit ndonjëherë i referohen si pafuqi, është paaftësia e një mashkulli për të marrë ose mbajtur një ngritje gjatë seksit.

  Sipas një rishikimi shkencor në mendimin aktual në nefrologji dhe hipertension, rreth 30 milion meshkuj në Shtetet e Bashkuara kanë ed.

  Kushtet e mëposhtme shëndetësore mund të çojnë në ED:

 • Skleroza e shumëfishtë
 • Presioni i lartë i gjakut
 • Atherosclerosis, e cila është Ndërtimi i depozitave yndyrore të pllakës në arteriet
 • Sëmundja e zemrës dhe e enëve të gjakut
 • Diabeti i tipit 2
 • Sëmundja kronike e veshkave
 • Sëmundja e Peyronie , e cila bën që penisi të lakohet pas ngritjes për shkak të ndërtimit të pllakës

Lëndimi i penisit, prostatës, fshikëzës ose palcës kurrizore.

Faktorë të tjerë gjithashtu mund të kontribuojnë në ED, duke përfshirë:

 • Kushtet e shëndetit mendor, siç është ankthi
 • Efektet anësore të ilaçeve specifike, siç janë ato Për depresionin ose presionin e lartë të gjakut
 • Përdorimi i rëndë i alkoolit
 • Pirja e duhanit
 • Patrueshmëria fizike

Rekomandimet fillestare të mjekut

Kur një person me ED së pari kërkon kujdes mjekësor, një mjek mund të sugjerojë:

 • Marrja e ushtrimeve të rregullta
 • Kufizimi ose ndalimi i konsumit të alkoolit
 • Arritja ose mbajtja e një peshe të moderuar
 • Largimi i pirjes së duhanit

Në disa raste, ata mund të ndryshojnë një ilaç që mund të kontribuojë në gjendje.

trajtim ED

Nëse masat fillestare nuk prodhojnë rezultatet e dëshiruara, mjeku mund të përshkruajë trajtim, siç janë ilaçet orale ose injeksione.

Ata gjithashtu mund të rekomandojnë përdorimin e një pajisje vakumi, por operacioni është një mundësi nëse këto trajtime nuk funksionojnë mirë.

Ilaçet me gojë

Droga orale ED relaksojnë indin e muskujve të lëmuar, duke promovuar rrjedhën e gjakut në penis gjatë stimulimit seksual. Këto veprime ndihmojnë në prodhimin e një ngritjeje.

Ilaçet në dispozicion përfshijnë:

 • sildenafil (viagra)
 • tadalafil (cialis)
 • Vardenafil (levitra)
 • avanafil (stendra)

Nëse një person ka nivele të ulëta të testosteronit, një mjek mund të përshkruajë gjithashtu këtë hormon.

Medikamente të injektueshme

Ndonjëherë, një mjek mund të rekomandojë një trajtim të injektueshëm ose një supozitor.

Injektimi i një ilaçi të quajtur alprostadil në penis mund të rrisë rrjedhën e gjakut, duke shkaktuar një ngritje. Përndryshe, futja e një supozori të këtij ilaçi në uretër ka të njëjtin efekt.

Pajisja vakum

Një pajisje vakumi tërheq gjakun në penis, dhe ndihmon në ruajtjen e ngritjes duke e mbajtur gjakun të mos rrjedh përsëri në https://harmoniqhealth.com/ trup.

Implantet kirurgjikale

Mjekët i shikojnë procedurat kirurgjikale si zgjidhjen e fundit për shumicën e njerëzve, por nëse konfirmojnë operacionin si të domosdoshëm mjekësor, Medicare mund ta mbulojë atë.

Një lloj kirurgjie përfshin implantimin e një pajisje të quajtur protezë në penis.

Instituti Kombëtar i Diabetit dhe Sëmundjeve Digestive dhe Veshkave (NIDDK) deklaron se një person duhet të jetë në gjendje të përdorë implantin 4-6 javë pas operacionit.

Ekzistojnë dy lloje: inflatable dhe e lakueshme. Një implant inflatable e bën penisin më të gjerë dhe më të gjatë, ndërsa një implant i lakueshëm është një shufër që një person mund ta përdorë për të ndryshuar pozicionin e penisit me dorë.

Rindërtimi i arterieve

Lloji tjetër i operacionit është rindërtimi i arterieve për të rivendosur rrjedhën e gjakut që rezulton nga një bllokim.

Sipas NIDDK, ata më të rinj se 30 vjet janë zakonisht kandidatët e preferuar për këtë mundësi.

Trajtime të tjera të mbuluara me Medicare

Medicare mund të mbulojnë teste diagnostikuese dhe disa trajtime për ED. Ai nuk përfshin ilaçe standarde, të tilla si Viagra, për gjendjen, megjithëse disa plane të avantazhit të Medicare mund t’i mbulojnë ato si një përfitim shtesë.

Ndonjëherë, një mjek mund të përshkruajë një ilaç ED për një gjendje tjetër, siç është hipertensioni pulmonar, dhe Medicare i mbulon këto receta.

Një person mund të marrë një plan droge në njërën nga dy mënyrat. Nëse ata kanë Medicare origjinale, ata mund të blejnë Pjesën D, e cila është mbulimi i ilaçeve me recetë. Dikush me Medicare Advantage mund të mos blejë Pjesën D, por ata mund të zgjedhin një plan avantazhi që përfshin përfitimet e drogës.

Përmbledhje

Medicare siguron mbulim për implantet e penisit. Në Medicare origjinale, mbulimi vjen nga Pjesa B, ku një person paguan një monedhë prej 20% pasi të kenë paguar zbritjen e tyre vjetore prej 203 dollarë.

kostot në planet e avantazhit të Medicare përfshijnë zbritjet, sigurimin e monedhave dhe kompensimet, të gjitha këto ndryshojnë.

Para se të rekomandoni një implant për një person me mosfunksionim ngrerë, një mjek mund të sugjerojë ndryshime në stilin e jetës ose medikamente specifike.

Medicare në përgjithësi nuk mbulon ilaçe për ED, siç është Viagra, por disa plane të avantazhit të Medicare mund t’i mbulojnë ato si një përfitim shtesë.

Informacioni në këtë faqe interneti mund t’ju ndihmojë në marrjen e vendimeve personale në lidhje me sigurimin, por nuk ka për qëllim të ofrojë këshilla në lidhje me blerjen ose përdorimin e ndonjë produkti sigurimi ose sigurimi. Healthline Media nuk transaksionon biznesin e sigurimeve në asnjë mënyrë dhe nuk është i licencuar si një kompani e sigurimeve ose prodhuese në ndonjë juridiksion amerikan. Healthline Media nuk rekomandon ose miraton asnjë palë të tretë që mund të transaksionojë biznesin e sigurimit.

 • Mosfunksionim ngrerë / derdhje e parakohshme
 • Sigurimi shëndetësor / sigurimi mjekësor
 • Medicare / Medicaid / Schip

Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta për ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

.Commentaire

Bon plan
O'Wano Lagune Publié le 01.03.2021

O’WANO LAGUNE – RESTAURANT AFRICAIN

Situé dans la commune de Bingerville à Abidjan, l'espace O'WANO Lagune vous accueillera dans un lieu atypique. O'WANO lagune, séduit par sa beauté aux couleurs…

Lire la suite
Recevez toute l’actualité

Inscrivez-vous à la Newsletter du Journal de Bangui et recevez gratuitement toute l’actualité

Agenda
 • Il n'y a aucun évènements à venir.
Voir tout l’agenda
Retour en haut