› Non classé

Невропептидът на насекомите инхибира маточните контракции

Pas d'image

Невропептидът на насекомите инхибира маточните контракции

„Любовният хормон“ се освобождава естествено в нашето тяло, когато правим любов или създаваме нови приятели. Но освен ролята си в социалното свързване и възпроизвеждане, окситоцинът също помага на майките да раждат.

окситоцинът стимулира мощни контракции по време на труда, като помага на шийката на матката да се отвори в подготовката за доставка. Ето защо често се използва като лекарство за подпомагане на раждането.

вазопресинът също играе важна роля по време на раждането. Смята се, че хормонът има аналгетични ефекти, тъй като по време на естественото доставяне нивата му се увеличават изключително рязко.

Ново проучване – ръководено от изследователи от Медицинския университет във Виена в Австрия – изследва как работят двата хормона alkotox цени както при насекомите, така и при хората. Изследването също изследва терапевтичния ефект на синтетичен еквивалент на двата хормона.

Проучването е публикувано в списанието Scientific Reports.

Невропептидът на насекомите инхибира контракциите на матката

Екипът от международни изследователи – ръководен от Кристиан Грубер от Института по фармакология в Медицинския университет във Виена – поставяше за изолиране на невропептид от мравки, който е структурно много подобен на окситоцин и вазопресин.

Невропептидите са един от двата основни класа невротрансмитери, а вазопресинът и окситоцинът са невропептиди.

Насекомите също имат невропептиди, а Gruber и Team изолират един, наречен иноцин – който е еквивалент на вазопресин и окситоцин в членестоноги.

След това изследователите създадоха синтетичен еквивалент на инотоцин, който им позволи да разберат по -добре как работи биохимичният сигнал за сигнализиране на окситоцин и вазопресин.

вазопресинът обикновено контролира водния баланс през бъбреците, но в комбинация с окситоцин, той регулира кръвоснабдяването на матката по време на раждането. Подобно на окситоцин, вазопресинът също стимулира контракциите по време на раждането.

Досега медицинските учени са идентифицирали четири мозъчни рецептори, които реагират на двата невропептида: един окситоцинов рецептор (OTR) и три рецептора на вазопресин (VR) – VR1A, VR1B и VR2.

След това, използвайки уникална стратегия за откриване на лиганди, изследователите изолират инотоцин от черната градинска мравка, клонираха неговия когнит рецептор и изследваха фармакологичния му ефект както върху насекомите, така и върху човешките OTR и VR.

лигандите са „всеки атом или молекула, прикрепени към централен атом“ в сложно химическо съединение.

При хората изследователите установяват, че инотоцинът активира V1B рецептора, но инхибира V1A. След това Gruber и Team тестваха инотоциновия лиганд върху маточната тъкан на човека и откриха, че тя успешно инхибира мускулните контракции.

„Изненадващо, като въведохме малка химическа модификация в този невропептид на насекомите, ние успяхме да разработим много стабилен и силно селективен инхибитор на човешкия вазопресин V1A рецептор“, обяснява Gruber. „Този ​​лиганд е тестван върху човешката маточна тъкан и ефективно инхибира мускулните контракции. Сега са необходими допълнителни тестове за изследване на клиничните приложения на активната оловна молекула. ​​"

Значение на изследването

Изследването използва уникална стратегия, която се възползва от милиони години еволюция, за която дължим структурните прилики между хората и насекомите.

„В паралелно проучване чрез анализиране на генетични набори от данни вече успяхме да покажем, че много насекоми имат сигнална система, подобна на вазопресин, и вероятно е функционално свързана в цялото животинско царство, – обяснява Грубер.

По-конкретно, сигналната система за окситоцин-вазопресин съществува от приблизително 600 милиона години, а възможността да сравнява своите рецептори на молекулно ниво може да даде възможност на учените да разработят нови лекарства и терапии.

Например, инхибиторът на рецептора на окситоцин-вазопресин може да предотврати нежеланите контракции на матката при преждевременно труд.

The study’s lead author also emphasizes the contribution of the research:

“Our concept is innovative and fascinating: take an insect neuropeptide, skip over approximately 600 million years of evolution and, with Малка химическа модификация, това вещество може да бъде подходящо да действа като кандидат за наркотици за употреба при хора. Също толкова важно е да се използват тези нови молекули като „инструменти за изследване“. Само чрез разработване на рецепторни подтип-селективни лиганди ще бъде възможно да се изследват биохимичните принципи на такива сложни сигнални системи. “

Christian Gruber

Научете за преждевременно прогнозиране на труда и електрическа активност в контракциите.

  • Неврология/невронаука
  • Бременност/акушерство
  • Здравословно/гинекология на жените

Палиативна химиотерапия: вредите и ползите, претеглени в ново проучване

Палиативната химиотерапия, е лечение, предназначено за пациенти с терминален рак, за да удължи преживяемостта и облекчаване на симптомите, но не и лекува заболяване. Сега, изследователите са установили, че терапията идва с определени вреди, които казват, че трябва да бъдат адресирани.

Изследователите от Медицинския колеж Weill Cornell, Dana-Farber Institute и Harvard Medical School, са публикували Техните резултати в BMJ.

Казват, че техните открития разкриват несъответствие между това какъв тип пациенти с рак на грижа искат и какво всъщност получават.

Като цяло екипът установи, че пациентите с рак на терминала, които получават химиотерапия през последните месеци от живота си, е по -малко вероятно да умрат там, където желаят, и е по -вероятно да претърпят инвазивни медицински процедури – включително CPR и механична вентилация – отколкото пациенти, които не са получили терапията.

Д -р Холи Пригерсън от Медицински колеж Уейл Корнел казва, че причините за връзката са сложни, но те могат да произхождат от неразбиране на целта и последиците от палиативни Химиотерапия.

За изследването изследователите оцениха данни от 386 пациенти във финансирано от федерално проучване, наречено справяне с рак.

Това 6-годишно проучване последва неизлечимо болни и техните полагащи грижи, докато пациентите не умрат, и изследователите разгледаха как психосоциалните фактори влияят на грижите за пациентите.

След като помолиха полагащите грижи да оценят грижите на пациента си, качеството на живот и където пациентът би искал да умре, изследователите прегледаха медицинските диаграми на пациентите, за да определят вида на грижите, които действително получиха през последната си седмица.

пациенти с химиотерапия по -малко вероятно да умрат там, където искат

Изследователите установяват, че пациентите, получаващи палиативна химиотерапия Попълнете поръчките за не-реакция или дори да признаете, че са били неизлечимо болни.

откритията разкриват, че 68% от пациентите, получаващи палиативна химиотерапия, са починали там, където искат, в сравнение с 80% от тези, които не получават терапията.

подробно, 47% от пациентите, които са получили Терапията почина у дома, в сравнение с 66% от пациентите, които не са получили палиативните грижи. Освен това, 11% от пациентите, получаващи химиотерапията, са починали в интензивно отделение, срещу само 2% от пациентите, които не получават терапията.

Д -р Пригерсън казва:

„Трудно е да се види в тези данни голяма част от сребърна лигавица към палиативна химиотерапия за пациенти в терминалния стадий на рака им. Досега през последните няколко месеца от живота не е имало данни за вредни ефекти от палиативната химиотерапия. "

„Това проучване е първа стъпка в доказването на доказателства, които конкретно демонстрират какви отрицателни резултати могат да доведат до това“, добавя тя.

Екипът установи също, че пациентите, получаващи палиативна химиотерапия, са по -склонни да бъдат насочени към хоспис, много по -късно, отколкото тези, които не получават терапията.

Грижите за хоспис са място, което осигурява комфорт и емоционална подкрепа за терминални пациенти, а 54% от пациентите, получаващи химиотерапия, са били насочени към хосписа късно, в сравнение с 37% от пациентите, които не получават лекарствата.

„Потенциална нужда от промени в онкологичната практика“

Екипът отбелязва, че 56% от пациентите от проучването получават палиативна химиотерапия през последните си месеци и те казват, че тази по -голямата част от употребата са получавали палиативна химиотерапия и те казват, че това по -голямата част от употребата Подчертава потенциалната нужда от промени в онкологичната практика в академичните медицински центрове.

Д-р Алекси Райт, асистент и медицински онколог в Дана-Фарбър, казва:

„Често чакаме, докато пациентите спрат химиотерапията, преди да ги попитаме къде и как искат да умрат , но това проучване показва, че трябва да попитаме пациентите за техните предпочитания, докато те получават химиотерапия, за да гарантират, че получават вида на грижите, които искат близо до смъртта. "

Но д -р Райт добавя, че техните открития не трябва да се тълкуват, че пациентите трябва да бъдат отказани или да не се предлага палиативна химиотерапия:

„По -голямата част от пациентите в това проучване са искали палиативна химиотерапия, ако Това може да увеличи оцеляването им с едва седмица. Това проучване е стъпка към разбиране на някои от човешките разходи и ползите от палиативната химиотерапия. "

„Необходими са допълнителни проучвания за потвърждаване на тези тревожни констатации“, заключава д -р Пригерсън.

  • Рак/онкология
  • Грижи/домашни грижи
  • Палиативни грижи/хоспис

Рак на панкреаса, свързан с лоша хигиена на устната кухина

Американските учени са открили връзка между заболяването на венците, която обикновено се причинява от лоша хигиена на устната кухина, и рак на панкреаса при мъже.

“ Нашето проучване предоставя първите силни доказателства, че пародонталната болест може да увеличи риска от рак на панкреаса “, казва д -р Доминик Михо от Харвардската школа за обществено здраве в Бостън, който ръководи изследванията.

Изследването е публикувано в the latest issue of the Journal of the National Cancer Institute.

Dr Minaud and colleagues examined the periodontal disease data from the Health Professionals Follow-Up Study (HPFS), which began collecting health related data on a cohort of Над 51 000 мъже, наети от редица здравни професии през 1986 г. И повишената тежест на пародонтита, например с скорошна загуба на зъби, имаше най -голям риск. Не са открити значителни връзки между други видове проблеми с оралното здраве, като разпад на зъбите и рак на панкреаса.

Други проучвания са открили връзки между загубата на зъби или пародонтит и риска от рак на панкреаса. Те показват, че хората с пародонтална болест имат повишено ниво на възпалителни маркери като С реактивен протеин (CRP) в кръвта си. Тези маркери са част от ранния отговор на имунната система на персистиращо възпаление и са свързани с развитието на рак на панкреаса.

Това проучване е допринесло за нова информация, тъй като изследователите смятат, че е възможно друга връзка да съществува между пародонталната болест и риска от рак на панкреаса. Тази връзка би била между високите нива на канцерогенните съединения, които присъстват в устата на хора с пародонтална болест и риск от рак на панкреаса. ; Около 32 000 души в САЩ и 60 000 в Европа са диагностицирани с рак на панкреаса. Тъй като симптомите на ранно развитие често са често срещана причина за други заболявания (загуба на апетит, болки в стомаха, загуба на тегло), ранната диагноза е много необичайна. Приносът, който това изследване прави, е да се подчертае важността на добрата хигиена на устната кухина, не само за здравето на устната кухина, но и като начин за намаляване на рисковия фактор на рак, който има най -висок процент на смъртност сред американските мъже и жени, където по -малко от 5 на сто от пациентите оцеляват повече от 5 години след диагнозата.

пародонтитът е един от два често срещани вида възпаление на венците, а другият е гингивит. Гингивит е мястото, където меките тъкани около зъбите се възпаляват, докато перидонтитът е по -дълбоко състояние, което засяга тъканта, която поддържа зъбите и също е свързана със загуба на кост около основата на зъбите. Около 50 на сто от американците над 30 -годишна възраст имат пародонтит.

Двете заболявания са свързани с това, че устойчивият гингивит може да доведе до пародонтит. Гингивит идва от бактерии, които влизат в меката тъкан на венците и я заразяват. Бактериите живеят в плаката, която се натрупва около основата на зъбите поради лоша зъбна хигиена. Плаката е постепенно натрупване на хранителни остатъци, слюнка и минерали.

Тъй то. Той дори може да се спусне в джобове около основата на зъбите вътре в венците.

Това осигурява идеална среда за размножаване на бактериите и причинява възпаление на венците. За много хора симптомите са леки, с известна кървене, но малко болка или дразнене, така че може да бъде доста напреднало, преди да бъде открит. Той може да бъде свързан и с лош дъх.

Добрата хигиена на устната кухина се състои в миене на зъбите два пъти на ден с препоръчителна флуоридна паста за зъби, почистване всеки ден между зъбите с помощта на нишка или междузъбна четка, ядене на балансирана диета, избягване на закуски между хранене и получаване на зъби Професионално проверява и почиства редовно.

Написано от: Catharine Paddock

  • Мъжко здраве
  • Рак на панкреаса

Парацетамол „не облекчава болката в нисък гръб“

Болката с нисък гръб е основната причина за увреждане в световен мащаб и парацетамол-известен също като ацетаминофен-в момента е първият пристанище по отношение на намаляването на намаляването Болка и ускоряване на възстановяването. Въпреки това, голямо рандомизирано проучване, публикувано в Lancet, изследва ефикасността на парацетамол за остра болка в нисък гръб и открива, че не се представя по-добре от плацебо.

Изследователите, ръководени от д -р Кристофър Уилямс от Института за глобално здраве на Джордж в Университета в Сидни, Австралия, казват, че техните открития поставят под въпрос „универсалното одобрение“ на Парацетамол като основен болкоуспокояващ на Low -болка в гърба.

След провеждане на систематичен преглед на предишни проучвания, оценяващи ефективността на парацетамол за болка в нисък гръб, екипът не намери доказателства в подкрепа на използването му. „Всичките седем от включените изпитвания имаха значителни методологически недостатъци и само едно изпитание включваше повече от 25 участници в група“, пишат те.

Освен това казват, че нито един опит не е сравнявал парацетамол с плацебо или сравнява дозирането.

Като такива те проведоха парацетамол за изследване на болката с ниска гръб (PACE), който на случаен принцип назначи 1652 участници със средна възраст от 45 години, с болки с нисък гръб, за да получат редовни дози парацетамол за До 4 седмици парацетамол според нуждите (до максимум 4000 mg на ден) или плацебо.

Редовното дозиране се счита за 3,990 mg на ден. Освен това всички участници получиха съвети и успокоение и те бяха проследени в продължение на 3 месеца.

Резултатите показват, че между групите за лечение няма разлики в броя на дните до възстановяването; Средното време за възстановяване е 17 дни за редовната група за парацетамол, 17 дни за необходимата група за парацетамол и 16 дни за групата на плацебо.

Изследователите също установяват, че парацетамолът не оказва влияние върху краткосрочните нива на болка, увреждането, функцията, качеството на съня или качеството на живот.

ContentsCommentaire

Bon plan
O'Wano Lagune Publié le 01.03.2021

O’WANO LAGUNE – RESTAURANT AFRICAIN

Situé dans la commune de Bingerville à Abidjan, l'espace O'WANO Lagune vous accueillera dans un lieu atypique. O'WANO lagune, séduit par sa beauté aux couleurs…

Lire la suite
Recevez toute l’actualité

Inscrivez-vous à la Newsletter du Journal de Bangui et recevez gratuitement toute l’actualité

Agenda
  • Il n'y a aucun évènements à venir.
Voir tout l’agenda
Retour en haut